Messenblok - Olijfhout

Dit magnetische messenblok werd op bestelling gemaakt voor de Olive messenset van Forged. Het Japans gesmeed staal en de olijfhouten handgrepen van de messen vormden de inspiratie voor het uiterlijk. Bij deze uitvoering hangen de messen verticaal en ze kunnen aan beide kanten van het hout worden bevestigd.

Het messenblok heeft twee olijfhouten delen die gescheiden worden door een stalen kern met een dikte van 5 mm. De stalen kern is gelast op een massief stalen voet die het messenblok stabiliteit geeft. De stalen voet is bewerkt om dezelfde gesmede uitstraling te hebben als de messen.

In het olijfhout zijn neodymium magneten verwerkt om een solide grip te hebben op alle messen. In de stalen kern en de twee houten delen is een uitsparing gefreesd die ruimte biedt voor het aanzetstaal. Daarbij komt het aanzetstaal aan de binnenzijde uitsluitend in contact met het olijfhout. 

Met een totale hoogte van ongeveer 35 centimeter en een breedte van 40 centimeter is het een echte eyecatcher in de keuken.