Magnetische messenblokken

LET OP: Op dit moment worden er geen nieuwe opdrachten aangenomen voor magnetische messenblokken.

Roest en Zaagsel maakt magnetische messenblokken op maat. De meeste messenblokken worden gemaakt voor de messen van Forged en dan voornamelijk de Olive Serie. In overleg is het ook mogelijk om een messenblok te ontwikkelen voor een ander merk en met een andere uitstraling.

De messenblokken voor de Olive Serie bestaan uit twee olijfhouten panken die gescheiden worden door een stalen kern. Het olijfhout komt uit één grote plank van ongeveer 100 cm x 35 cm. Hierdoor is het mogelijk om aan een (voor)zijde een gespiegelde uiterlijk in het hout te kunnen creëren. Desgewenst volgt de stalen kern aan de bovenzijde de golvende nerven van het hout. De stalen kern is gelast op een massief stalen voet die het messenblok stabiliteit geeft. De stalen voet is bewerkt om dezelfde gesmede uitstraling te hebben als de Olive messenset.

In het olijfhout zijn neodymium magneten verwerkt om een solide grip te hebben op alle messen. In de stalen kern en de twee houten delen kan een uitsparing worden gefreesd die ruimte biedt voor het aanzetstaal. Daarbij komt het aanzetstaal aan de binnenzijde uitsluitend in contact met het hout. 

Als u interesse heeft in een magnetisch messenblok voor uw collectie dan kunt u contact opnemen via de contact pagina.